2021

6. 11. Nedvězí - Intenzivka s Luckou Kotáskovou

Užily jsme si další skvělou intenzivku s Luckou a docela nám to i šlo, moc hezké odpoledne a spousta běhání.

 

23. 10. Brno - Podzimní Brno - agility závody

Podzimní Brno, asi poslední letošní závody jsme si užily. Parkury nebyly můj šálek kávy a bohužel neumím běhat to co mi nesedí. Jumping jsem oběma holkám pokazila ve stejném místě, ztratila jsem se, ale jinak to šlo. Zkoušku Tarry zaběhla moc pěkně, jen skočená kladina, kterou nemáme dodělanou a Mesi dvě tyčky. No ale Agility jsem neustála ani s jednou a vzdala jsem to. Jinak bylo fajn vidět známé lidi a zaběhat si. Z Tarry mám velkou radost. Tak snad po zdravotní pauze se chytíme dřív.

video Mesi zde

video Tarry zde

 

9. - 10. 10. Milovice u Kroměříže - Milovice cup a Mistrovství ČR PRT, JRT a BRT

Poslední agility víkend venku za námi. Mistrovství PRT, JRT a BRT bylo jako vždycky úžasné. Krásné prostředí ranče v Milovicích, kde je skvělé zázemí a úžasné parkury Anety všechno jen podtrhly. No a moje holčičky byly úžasné. Mesinka mě zachraňovala celý víkend a dvakrát se mi podařilo jí to nepokazit, ale dvakrát to zkusila i sama, skočená kladina, což se jí stane tak jednou za rok a v jednom běhu zase chtěla vyhnout poslední překážku, no a zbytek nezachránila ani ona. No a Tarča, tak z té mám obrovskou radost. Sice jsme se vždycky diskly, vždy za to můžu já, ale běžely jsme všechny běhy spolu, Tarry se soustředila a já ji občas neuřídila, ale párkrát chybělo už jen málo. Pokud budeme moci dál trénovat a závodit ono to půjde. Snad se sejdeme příští rok znovu.

video Mesi zde a zde

video Tarry zde a zde

25. 9. Lednice-Nejdek - Burčákcup 2021

Tradiční závody jsme si nemohly nechat ujít. Parádní počasí, prostředí a organizace vzdycky zaručuje fajn den. Bohužel naše výkony nebyly nic moc. Mesinka se snažila, ale spíš až moc a třeba ve zkoušce neustála vůbec odložení. Tarry byla v prvním běhu zase mimo, odbíhala a nebyla schopná se soustředit. Ve zkoušce už byla v pohodě a dokonce jsme doběhly spolu. Poslední běh už zas byla nesoustředěná i když to bylo trochu lepší než v prvním běhu. Den jsme si ale užily

video Mesi zde

video Tarry zde

28. - 29. 08. Čebín - Čebínský král

Víkend v Čebíně začal už v pátek. Je to místo kde bývají závody nejblíž mému bydlení a tak jsem Tarry přihlásila už v pátek na zkoušky, abych zjistila jak na tom je. No byla jsem až na několikáté koleji, důležitější byly motýlci, kytičky, travička, prostě vše, jen né překážky, takže jsem to zkusila vždy chvilku, ale Tarry byla úplně mimo, hormony jí dávají zabrat. V sobotu závody Čebínský Král, Tarry první běh ještě bez příjmu, ve zkoušce už chvílemi příjem byl a v agility, už to bylo super i když jsme se diskly běžely jsme celou dobu spolu, chyba byla moje. Mesi je mazák, té to kazím jen já, pozdní povely nás stály, jumping odmítačka na slalomu, zkouška odmítačka na skočce a agility čistě i když tam váhání díky pozdním povelům byly taky, ale jinak super. Neděle Tarry jumping paráda i když jsem jí to pokazila běžela úžasně, zkoušku a agility už byla víc happy než bylo potřeba a dělala si co chtěla, ale pořád lepší než když neběží, takže za mě super. Mesi jsme to v jumpingu pokazila, špatné vedení tentokrát disk, zkouška čistě a agi už Mesi neustála hlavou. Závody jsme si myslím užily všechny tři, i když v pátek jsem to s Tarry viděla bledě. Po prvním sobotním běhu jsem jí ale pohrozila, že pokud se ve zkoušce nebude snažitbude to na dlouho její poslední běh a v neděli bude běhat Ennie, no a asi to zabralo a snad to vydží.

video Mesi sobota zde, neděle zde

video Tarry sobota zde, neděle zde

27. 8. Čebín - Čebínský rozjezd 2021

Jestli bude blbnout takto každé hárání nebude z ní chovná fena, ale kastrát. imageimageimage Tarry absolutně bez zájmu o běhání, dost mě to mrzelo a neměla jsem moc chuť na závody o víkendu.

video Tarry zde

14. 8. - Opava - Proseccup - agility závody

Včera jsme vyrazily na závody PROSECCUP, konečně normální závody. Byly dlouhé a horké, ale moc jsme si je užily. První byla zkouška. Tarry jsem ji pokazila hned na trojce, když jsem se ztratila, ale jinak běžela celou zkoušku Tarry soustředěně a i když se vloudily chyby, tak to bylo super. Mesi spadla tyčka jinak jsme to ustály. Jumping sice obě disk, ale obě se snažily na maximum, za mizerného handlera nemůžou. No a poslední agility už na nás bylo moc na obou holkách se podepsala únava, pro Tarry to byl náročnější parkur a Mesi neustála v hlavě dokončení slalomu.

video Tarry zde

video Mesi zde

2. - 4. 7. - Rožnov pod Radhoštěm - MORAVIA OPEN 2021

Největší závod letošní sezony jsem si nakonec užila jen jako pomocník. Mesi se den před závody zranila a tak jsem nakonec neběhala. Ona měla klidový režim a já si to užila jako pomocník a divák. Bylo na co koukat i když závod byl méně obsazený než standardně. Moc hezké parkury i když někdy hodně zapeklité. Pošasí nakonec vyšlo taky v pohodě, tak jsme si to užily skvěle. Příští rok snad opět a možná už s oběma holkama.

26. 6. - Šlapanice - Šlapanický vlk 2021

Konečně klasické agility závody, já jsem ale pořád dost marná. Tímto se hluboce omlouvám Mesi, ale jí je to nakonec úplně šumák, ona si to užívá i když to zkazím. Jumping jsme si nerozuměly, zkouška se nám ale podařila, ona to zachraňovala, kde se dalo no a agility nezachránila ani Mesi. No a Tarry, to bude panečku oříšek. Holka se není schopná vůbec soustředit. Poslední běh se nám ale aspoň z části poved. Hlavně jsme si skvěle potrénovaly. Bude to chtít čas.

video Mesi zde

video Tarry zde

19. - 20. 6. - Mohelnice - Kvalifikační závod na MR v agility

Jsme doma z pekelného agility víkendu. Počasí hodně nevyšlo, ale přežily jsme. Tentokrát nám chybělo i trochu toho štěstí, ale je pravda, že to pořád po té pauze není ono, ještě to pár závodů bude chtít, než se zase chytím. Mesinka byla úžasná, snaží se, ale občas to má marný. Takže pro letošek jsme žádné body nebraly, ale stejně jsme se do Trutnova nechystaly. Bylo ale super se vidět s tolika známými tvářemi a taky proto jsem na kvaldy jela. Dnešní poslední běh jsem vzdala a místo smažení se na umělce jsme jely plavat. No plavat společně s těma třema blbkama je zážitek. 

video Mesi zde

13. 6. - Lednice/Nejdek - Nejdecký trojskok

Tak jsme dneska jely trénovat do Nejdku. S Mesinkou jsme se sice 3x diskly, ani jednou ale nemohla chudinka zachránit moje špatné vedení i když v prvním běhu to bylo spíš, že byla nějaká nerozhodná, jestli ode mě může odběhnout, byla jako na gumičce, ke konci parkuru už to bylo v pohodě.

No a Tarry to bude ještě legrace, i když mi do smíchu moc není, když mě po chybě ignoruje a nechce pokračovat, ale postupně se to lepší, ona to pochopí, že o nic nejde. Druhý běh jsem si ale moc užila, tam jen místo do slalomu naběhla na kladinu, kterou má rači, ale nechala se přesvědčit a napojily jsme a doběhla to. Dneska nás trápila netrpělivost na startu. Každopádně krásný den na super závodech v super prostředí.

video Tarry zde

video Mesi zde

5. 6. - Mladeč- Nové Zámky - Litovelské trojzkoušky

První závody letošní sezony, konečně, vyjely jsme potrénovat. 

Tarry si dala obnovenou premiéru. Po devíti měsících závody, takže vlastně jako první a ještě v hale. Tarry byla happy, ale občas jsme se na parkuru i potkaly. Bylo vidět, že není úplně soustředěná, takže krásná diskotéka.

video Tarry zde

Běhala jsem dneska i s Mesi a ona je moje užasňačka. Mě se s ní běhá skvěle, ona chudinka nemůže říct úplně totéž, moje povely jsou často na poslední chvíli, ale ona to nakonec nějak vždy udělá. Všechny dnešní chyby byly moje a že jich bylo, ale doběhly jsme všechny tři běhy na třetích místech a tím v součtu dopadly na místo první.  Hlavně jsme si to maximálně užily.

video Mesi zde

24. 4. - Nejdek - Jarní intenzivka s Luckou Kotáskovou - agility intenzivka

Na intenzivce jsme byly naposledy v srpnu a normální trénink v polovině prosince, od té doby jsme překážky neviděly. Tarča nic nezapomněla, já jsem si nechala doma plíce, ale v tom vedru bych to řešila i kdybych pauzu neměla. Další pozitivum je, že koleno zatím vypadá skvěle. Takže krom vedra si to užíváme. Tarry dala tři kola a dostaly jsme se k překážce 34, ale pak už měla zavařenou hlavičku, tak poslední kolo si dala Mesi a ona je prostě úžasná. Mesi už netrénuje skoro dva roky, ale běhá na myšlenku. S pauzami způsobenými mým špatným handlingem jsme to ale zaběhly až do konečné 40. Po našem tréninku jsem ještě koukala na ostatní a po ukončení intenzivky nas pár zůstalo u ohně a grilovalo se a kecalo. Domů jsem se vrátila po půlnoci a byl to po dlohé době velice motivační den.