2016

3. 12. Vranov - trénink coursingu

Hned další sobotu jsme šli na coursing znovu. Tentokrát jsme vzaly i Jessie. Holky si to myslím moc užily. Jessie nic nezapomněla i kondičku má slušnou.

video Ennie a Jessie zde

video Mesi zde

27. 11. Vranov - trénink coursingu

Holky si dneska po delší době užívaly coursing. Pro Ennie je to stále sport č. 1, Mesi to baví po jejím, ale dnska to nezkoušela.   Pak jsme daly ještě malou procházku s ostatními. Bezva odpoledne.

video Ennie zde

video Mesi zde

25. 9. Vranov - trénink coursingu

Po půl roce na tréninku. Ennie si užívá speciální zaměření dnešního tréninku na sledování střapečku a nadbíhání jí není k ničemu. Mesi dala svůj běh skoro v kuse, konec prostě ví, že nemá cenu běžet nahoru, že se bude vracet dolů. :-P Druhé kolo bylo taky úspěšné, Ennie více sledovala střapeček a Mesi krásně doběhla, neb se na koci neběželo nahoru a dolů. :-)

17. 4. Krutěnice - Krutej coursing Krutěnice

Závod je za námi, bylo to úžasné. Počasí nakonec nebylo tak hrozné, jak se předpovídalo, střídavě poprchalo, ale vždy to vyšlo na běh dobře, bez deště. Ennie běhala opět s křížencem Archim, běžela docela slušně, i když své nadbíhání si neodpustila a skončila čtvrtá. No a Mesi doběhala svůj druhý závod. heart Její číhací styl byl tentokrát oproti Medlánkám markantnější a rohodčí ho neocenili wink, takže s klukama, Mercxkem a Broníkem, skončila třetí, ale v tom jejím stylu jí to baví, takže byla spokojená.

13. 4. Vranov - trénink coursingu

Myslím, že jsme všechny po dnešním sluníčkovém coursingu spokojené. Ennie dělala sparinga mladinkému Artíkovi. Kdyby takhle zaběhla nedělní závod, bylo by to super. Mesinka se taky snažila, je na ni úžasný pohled, když běží naplno za střapečkem.

2. 4. Brno - Medlánky - Medlánecký sysel

Mám velikou radost z dnesního závodu. Ennie běžela svůj nadbíhací standard, ale hlavně, že ji to baví. Mesi si vzala k srdci moje vyhrožování, že už běhat nebude a v prvním kole ještě malé zaváhání bylo, ale běžela pěkně a druhé kolo bylo skvělé. Moc jsme si to užily. Veliké díky patří holkám, Linda a Veronika, že mi pomohly v dopolední trošku komplikovanější situaci  a Ennie mi do prvního kola pustily a postaraly se o ni celé dopoledne. Před dalším závodem ještě potrénujeme a doufám, že Mesi nadšení vydrží, když chce, tak běží úžasně.

fotky od Veroniky zde

16. 3. Vranov - trénink

Minulý týden nám trénink odpadl kvůli sněhové kalamitě, ale dočkaly jsme se tentokrát. Ennie běhala sóla a v prvním kole to zase přehnala s nadbíháním a střapeček ztratila, hledala ho poctivě, ale úplně jinde, než se jí ztratil. Nakonec se chytla a doběhla. Druhé kolo už se soustředila lépe. Na Mesi jsme vymyslely rovinku tam a zpět. V prvním kole jsme jí nechaly střapeček v půlce chytit a druhé kolo už odběhla celé plynule a krásně. Teď nás čeká závod, tak uvidíme, co tam holky vymyslí. smiley

 

 

 

25. 2. Vranov - trénink

Vydaly jsme se na další trénink. Ennie si prostě zaběhat a Mesi opravit motivaci. Potkaly jsme se na tréninku s Veronikou s Broníkem a Amy. Ennie si zaběhla běh s Broníkem a šlo jim to skvěle a Mesi si dala malé kolečko a super, pak jsme zkusily rovinku a trochu to drhlo, ale nebylo to špatné, tak snad se to opravdu zlepší.

 

24. 1. Brno - trénink

Další trénink byl tentokrát na medláneckém letišti. Ještě  v sobotu krásně chumelilo a mrzlo, ale v neděli po obědě už byla obleva. Holkám to ale vůbec nevadilo. Tentokrát jsme s sebou vzaly i Jessie. První běh běžely švice společně a Mesi motivační kolečko. Ennie běžela skvěle, Jessie trochu nestíhala, ale snažila se. Mesinka celé kolečko krásně následovala střapeček. V druhém kole měla Ennie dělat sparinga, tak Jessie běžela sama, zvládla to skvěle, i když běhat sama není moc zvyklá. Ennie pak ale nakonec běžela taky sama. Trochu to zase přeháněla s nadbíháním, ale jinak fajn. Mesi jsme trochu přidaly, ale bohužel se kousek před cílem zasekl střapeček o kladku. Tak to běžela nadvakrát. Zatím budeme pokračovat v motivaci.

         

13. 1. Vranov - trénink

První letošní coursing máme za sebou. Celý den svítilo sluníčko a jen jsme vyrazily na coursing, tak se zatáhlo a začalo poprchat a střídavě sněžit. Nám to ale náladu nezkazilo. Lidí bylo nahlášených pár, takže to šlo rychle. Ennie běžela první běh s kníračem Arnim a zaběhla pěkně, druhý běh měla sólo, taky myslím slušné, hlavně ji strašně baví, takže spokojenost. Mesi jsem vzala, abych ji zkusila naladit pozitivně na běhání. Nechala jsem ji natáhnout kratší trať a už to vypadalo, že si zaběhne celou, ale kousek před koncem se zase zastavila a koukala, bohužel, po mém volání, to doběhla. Druhou měla teda jen opravdu kolečko a to zaběhla, moc jsem ji pochválila a odměnila. Nevím co řeší, na start se vždy moc těší, vyběhne krásně, ale pak jakby si říkala, že to nemá cenu, že počká, však střapeček tam doběhne taky. No uvidíme, Ennie má před sebou letos poslední závodní sezonu, tak zkusíme na nějaké závody vyrazit a Mesince ještě dám šanci. Jinak si budeme užívat tréninků, jak bude čas.

 

video Ennie zde

video Mesi zde