2016

 17. 12. Brno - Vánoční Brno

rozhodčí: Herendy, Veronika (HU)

Poslední letošní závody. Dnešní den mi udělal velkou radost. Poslední agility závody letošního roku, Vánoční Brno. Ennie si v prvním jumpingu střihla čistý běh, 4. místo, zkoušku jsme se diskly hned na začátku, ale parkur si zaběhly i když to nebylo ono, no a poslední open agility opět čistý běh, ale tentokrát jich doběhlo více, tak až 9/22. V součtech to ale Ennie překvapivě vyneslo třetí místo a vyhrála ovocný dort. Mesi dneska běhala úžasně, máme tam ještě spoustu chybiček a rychlost ještě není naplno, ale věříme si čím dál víc a čas vše doladí. Open jumping pěkný běh, jen odmítnutí a chyba na slalomu, takže 7. místo, zkouška čistý běh a 1. místo a v open agility také čistý běh a 3. místo. Mám z ní obrovskou radost a těším se na běhání příští rok. Díky moc za skvělé závody, parkury Veroniky Herendy (HU) byly jako vždy skvělé a krásně nám sedly. Děkuji i holkám za společnost, fakt super den.

video Mesi zde

video Ennie zde

10. 12. Horka nad Moravou - Zkoušky hned třikrát

rozhodčí: Podmolová, Jaroslava (CZ)

Předešlé dva víkendy byly neagilitní, už mi to chybělo, tak jsme musely vyrazit. Po ruce byly trojzkoušky v Horce nad Moravou. První běh byl testovací, zkoušíme navzájem, co vydržíme. Mesi začala pěkně, ale pak se to rozpojilo, tak jsme vše poopravovaly, aby bylo v dalším běhu lépe. No a bylo, krásný čistý běh, sice drobná váhání nás trochu času stály, ale třetí místo vyšlo. Poslední běh byl moc pěkný, bohužel jsme vykouzlily jednu odmítačku, takže to stačilo až na čtvrté místo. V součtu ale Mesi skončila třetí. S Ennie jsme se hledaly dýl, byla dnes lepící a myslící, asi jí ten páteční trénink neudělal dobře. Ennie, slibuji, že už nikdy trénovat nebudeš. ;-) První běh odmítačka u tunelu a pak skočená houpačka, tak jsme opravily, takže disk. Prostě když říkám bum, tak myslím houpačku a né kladinu. ;-) Druhý běh nebyl o moc lepší, zase nešla na áčko a bylo to takové vlažné, tak jsem pak po houpačce, která už byla pěkná to vzala rychle do cíle. Nevím, co pomohlo, ale poslední běh dala Ennie krásně a skončila druhá. Parkury paní rozhodčí jsme si moc užily, byly běhavé, za mě i docela jednoduché, no ale i tak jsme se chytly. Moc fajn odpoledne a holky spokojeně odpočívají. No a na příští týden se těšíme na poslední letošní agility závody, Vánoční Brno.

video Ennie zde

video Mesi zde

19. 11. Skály u Rýmařova - Skalní trojzkoušky

rozhodčí: Glabazňa, Tomáš (CZ)

Tak jsme se bezpečně vrátily z pohodových zkoušek. Poprvé v hale na písku, ale běhalo se skvěle a parkury byly fajn, pan rozhodčí si u mě napravil reputaci. :-) První zkoušce jsem věřila nejmíň, bylo tam dost pasáží v kterých si nejsme jistí, ale s Mesi jsme to ustály čistě i když to nebyl hezký plynulý běh a Ennie odmítačka a zóna na áčku, ale ze všech eMek jsme doběhly jen my, takže první a druhé místo ;-) Druhá zkouška mi přišla lepší než první, ale s holkama jsme to nesladily, Ennie byla moc aktivní a vnášela do běhu svoje myšlenky a Mesi se nesrovnala a navíc nezastavila na kladině, takže odchod. :-) Poslední zkouška se mi líbila nejvíc, s Ennie čistě jen pomalu, na a Mesi bohužel zase dala přednost áčku před tunelem, ale jinak fajn běh. Ennie byla jedinná čistě, takže první místo. Díky moc za hezké závody, fajn ceny, dík za společnost a natáčení Hance a Terce. Sezona zimních halových závodů zahájená a těšíme se na další.

video Mesi zde

video Ennie zde

 29. - 30. 10. Olomouc - Podzimní PsíHrátky

rozhodčí: Kirik Ivana (SI)

Poslední tradiční venkovní závody letošní sezony jsou za námi. Moc jsme si to v Olomouci užily. První den bylo počasí pro mě super, parkury slovinské rozhodčí byly hezké, běhavé a popraly jsme se s nimi střídavě úspěšně. Ranní jumping jsem Ennie bohužel diskla, Mesi čistě, ale ztratila na cílové rovince čas, kdy čekala před poslední skočkou, než se přivalím, takže až 5. místo. Zkouška se mi běžela s oběma skvěle, Ennie čistě, druhé místo. Mesi jsem bohužel zase blbě vedla a ke konci jsem ji diskla, běžela krásně, no škoda.  Ovšem vybraly jsme si to v agility. Parkur zapeklitý, ale po prohlídce jsem měla pocit, že to půjde, s Ennie jsme nebyly tentokrát na jedné vlně, takže to nedopadlo no a Mesi byla taky myšlenkama jinde, napřed se nám nepodařilo dát správně kladinu, minula náběh, druhá překážka, tak jsem jí vrátila na start a pak neustála odložení, tak už jsme nevyběhly, škoda, byla jsem zvědavá, jak by Mesi zvládla technické pasáže. Jinak jsem si den moc užila, bylo na co koukat, závody byly kvalifikace pro belgičáky, tak jsem si lištiček užila.

Druhý den sice výsledky taky nebyly, ale občas chyběl jen kousíček.  Ennie ráno zaběhla jumping čistě a skončila čtvrtá, s Mesi jsem to v té rychlosti zase neustála. Zkouška u Ennie byl disk, že si toho ona asi ani nevšimla. Mesi chyběl kousíček, aby jsme to úspěšně doběhly. No a agi jsem si moc užila, běželo se moc hezky, škoda, že jsme to opět nezvládly. Parkury slovinské rozhodčí byly, no jiné. Počasí si s námi dneska zahrávalo, ale dalo se to, mohlo být i hůř. Příště už v hale. Za společnost a natáčení děkuji Mirce a Dobře.

video Ennie sobota zde, neděle zde

video Mesi sobota zde, neděle zde

15. - 16. 10. Brno - Podzimní Brno

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Super víkend na Podzimním Brně za námi. Krásné sluníčkové počasí, pohoda a hezké parkury Lenky Pánkové a Karin Divišové byly zárukou toho, že si to užijeme. Po delší době na agi. Mesinka se v sobotu ráno tak těšila, že se diskla hned na startu, pak to bylo pěkné, ale na závěr se netrefila správně na skočku. S Ennie se běželo pěkně, ale na třetí skočce před koncem jsem málo důrazně označila za, takže taky dis. Ve zkoušce se nám taky nedařilo, Mesi jsem se blbě motala u skočky a pak jsme ještě vyhořely na vysílačce ob překážku, na tom musíme ještě zapracovat, jinak spokojenost. Ennie také nedala vysílačku a ještě si skočila i áčko i kladinu. Parkur Open agility nám byl šitý na míru, běhavý rychlý, s Ennie krásný rychlý běh, jen si opět skočila áčko, Mesi čistě, takže 1. místo a Ennie byla třetí s druhým časem. Neděle se začínalo Open Agility s Ennie čistý běh, s Mesi jsme to neustály na konci a byl to dis, ale moc pěkně se mi běželo. Ennie skončila třetí. Zkoušky jsme pokazily, ale holky se snažily, za pomalou paničku nemůžou. ;-) No a Open Jumping Ennie Krásný čistý běh. Mesinka tentokrát krásně běžela, ale napřed jsem ji málem zašlápla a pak jsme frčely do cíle, že jsem si nevšimla, že nedokončila slalom, takže dis, ale super pocit z běhu. Ennie opět třetí a v součtech jsme také zachovaly pořadí. Byly to opravdu rychlé parkury, ale právě takové mám ráda. Vyzkoušela jsem si jaké to je běhat s holkama v kategorii, kde z pěti psů jsou dvě ony, zvládly jsme to. Potkala jsem spoustu známých, dala si výtečný oběd oba dny a ještě jsme si domů dovezly pár drobností. Máme tři placičky čistý běh, do celkového hodnocení všech závodů na Zetoru, takže se těšíme na Vánoční Brno.

video Ennie sobota zde, neděle zde

video Mesi sobota zde, neděle zde

28. 9. Třebíč - trojzkoušky

rozhodčí: Glabazňa, Tomáš (CZ)

Z dneška mám hodně smíšené pocity. Na dnešní zkoušky jsem se hlásila na poslední chvíli, takže jsem věděla, že je místo Petra Pupíka bude pískat Tomáš Glabazňa, ale bohužel tentokrát mi jeho parkury vůbec nesedly. Chtěla jsem si užít závody v dnešní svátek a jediné co vyšlo, bylo počasí a společnost známých. Dnes jsem se s parkury nemohla vůbec ztotožnit a podle toho to vypadalo. Bohužel to, že se mi parkury nelíbí, jsem nedokázala skousnout a odrazilo se to na nepohodě běhu. Své asi udělalo i dlouhé čekání než vůbec začneme běhat. Až třetí běh s Mesi jsem si trochu užila.

video Mesi zde

video Ennie není ;-)

24. 9. Lednice/Nejdek - Burčákcup 2016 s JK Animals

rozhodčí: Roháček, Pavol (SK)

Všichni agiliťáci žijí MS, ale my jsme si užily krásný podzimní den na agility závodech Burčák Cup s Jumpingdogs. Parkury Pavla Roháčka byly móóc pěkné, ale bohužel ranní jumping byl ve znamení disků. Ve zkoušce s Ennie jsme se po disku rozpojily a nedoběhly u Mesi jsem nebyla dobře soustředěná na běh a vedla jsem velice zmateně. Vynahradily jsme si to v Agility open. Mesi startovala jako první, parkur jsme zaběhly čistě s malou improvizací, ale po doběhu nám rozhodčí oznámil, že nemají čas, tak jsem měla běžet jako poslední s Mesi znovu. Ennie si parkur odběhla moc hezky a taky čistě a skončila třetí. Opakovaný běh s Mesi jsme zvládly a Mesinka ho vyhrála. Tím se holky nominovaly do finále. Finálový běh byl krásný pohodový Jumping. Ennie startovala první a Mesi poslední. Ennie čistý hezký běh a až do posledního závodníka byla na třetím místě, ovšem Mesi zaběhla taky čistě a finále vyhrála. Takže nakonec byla i třešnička na dortu krásného dne s fajn lidma.

Video Mesi zde

video Ennie zde

3. 9. Brno - Cacovice - Podzimní Robinsonáda - agility závody

rozhodčí: Pánková, Lenka (CZ)

Byl to úžasný relax,moc jsme si to užily. Šlo nám to lepé, než minulý týden. Jumping open mi moc neseděl, ale nakonec to nebylo tak hrozné. Mesi v jumpingu bohužel doplatila na moje špatné vedení, ale běžela krásně. S Ennie jsem byla taky špatně na stejném místě, ale tam jsme to ještě zachránily, i když jsme ztratily čas, takže čtvrté místo. Zkoušky obě holky vyhrály. No a agility open každá nějaká chybička, Mesi nejrychlejší čas. Závody jako vždy organizačně skvělé, super gulášek a vůbec občerstvení a samo skvělá společnost, dokonce i počasí bylo ucházející.

video Mesi zde

video Ennie zde

27. 8. Třešť - Poslední prázdninový skok - agility závody

rozhodčí: Pupík, Petr (CZ)

Agility byl velký Freestyle v podání obou holek. Zóny ale byly všechny super a Mesi zastavila na kladině krásně na poprvé. Kladina paráda, ale teda zase nebyla houpačka. Holt mi to Mesi nedá zadarmo. :-) Jinak ve zkoušce už to byl hezký běh, takže spokojenost. Najedeme teda na stejný systém i na houpačce. Ani Ennie se nesoustředila jak jsem poslední dobou zvyklá. Jumping už nám šel docela dobře, až na pár mých zaváhání jsme to doběhly. Jinak bylo v Třešti super, Peťovi parkury jsme si i tak užily. Prostě zase krásný den a super relax.

video Ennie zde

video Mesi zde

20. 8. Přerov - Brit Cup 2016                 

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ)

Dnešek byl celý úžasný. Po měsíci na závodech, rozhodnutá řešit kladinu u Mesi. Agility Mesi zaběhla hezky až na pár výpadků, kdy mě musela vyštěkat, kde jsem, ale hlavně zastavila na kladině, sice né úplně super, ale zastavila. No a i s těma otočkama to byl nejrychlejší běh, takže 1. místo. Ve zkoušce kladina luxus, pak ještě kousek dobré, ale pak se to zaseklo a nešlo to. No a Jumping, škoda. ;-) Napřed jsem moc ošetřovala slalom a pak jsme se zasekly před dálkou, ale doběhly jsme, dvě odmítnutí 6. místo. Jsem moc spokojená, snad to s tou kladinou už bude dobré. :-) Ennie běhá spolehlivě, ale vždy jsem jí to trošku pokazila. V agility neusála můj pohyb ve slalomu, takže oprava a s jednou chybou 6. místo. Zkouška hezká, jedna laťka, pozdě povel, ale 3. místo. Jumping byl luxusní, s Ennie jsem stíhala lepší vedení a čistým během skončila na 2. místě. V součtu vyšla lépe Ennie a skončila na 3. místě. Hezký den na super závodech v pohodové společnosti a úžasné parkury Jiřinky jsme si moc užily. Těšíme se na další víkend.

video Mesi zde

video Ennie zde

17. 7. Brno - Brněnský drak                 

rozhodčí: Dostál Petr (CZ)

hospitace: Olga Bazalová

Brněnské psí dny za námi, dnes jsme si užívaly na agi závodech. Mesi jela hlavně ladit kladinu. V prvním běhu jsem si to bohužel neuvědomila a neopravila ji, krom toho ještě spadla tyčka a prý ani áčko nebylo, nestihla jsem si všimnout a video nemáme, ale doběhly jsme v nejrychlejším čase. ;-) doběhlo jen 5 týmů z 21. Ve zkoušce už jsme opravovaly, druhá kladina pěkná, tak snad to pomůže a pak si ještě jumpla houpačku, prý se pomalu sklápěla. Vše jsme si vynahradily v posledním jumpingu, jednoduchý "parkur happy dog" jsem ukočírovala a bylo z toho druhé místo. Ennie agility bohužel dis, ale moc hezký běh, špatná otočka, pozdě informace, Ennie se to snažila zachránit, ale nestihla to, naprala do bočnice. Ve zkoušce Ennie také skočila houpačku, asi podruhé v životě jinak pěkný běh a zase happy jumping čistě a rychlostně to bylo na osmé místo z 21 týmů. Byl to báječný den s bezva lidma a moc jsme si to užily.

video Mesi zde

video Ennie zde

12. 6. Lednice/Nejdek - Nejdecký trojskok

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ)

Dnešní úžasný den jsme strávily v Nejdku na zkouškách. Mesi už několikáté závody po sobě běhá naprosto v pohodě, žádné psycho, takže asi pomalu začneme řešit kladinu, která nás trápí. Dneska nás trápila hodně, takže ani v jednom běhu nebyla zóna na kladině. V prvním běhu ještě výjimečně jedna tyčka, ale druhé místo, druhý běh se pokazil po kladině, hloupá chyba a dis a v třetím běhu už mně to rozhodilo tak, že jsem zmatkovala hodně. Jsem ale s Mesi spokojená víc a víc a tohle už doladíme.
Ennie si střihla tři čisté běhy, sice v menší rychlosti, než jsem poslední dobou zvyklá, ale i tak 4., 3. a 2. místo. Odvezly jsme si domů spoustu hezkých cen, skvělou náladu a pohodu. Díky za společnost Lucce, Janě, Hance a Gábině.

Ennie video zde

Mesi video zde

4. 6. Rapotín - Miacis cup 2016 - agility závody

rozhodčí: Pupík, Petr (CZ)

Dneska jsme si užívaly závodů v Rapotíne, Miacis cup 2016. První běhala Ennie, obě zkoušky jsme daly čistě, ale v první byla drobná zaváhání, takže 1,27 s ztráta za čas, druhé místo za Safirkou. V druhé zkoušce jsme přidaly na rychlosti a bylo to tam. Umístění na prvním místě a poslední splněná zkouška na A3Ch. Když jsem s Ennie před šesti lety začala trénovat, nikdy by mně nenapadlo, že budu někdy závodit a když jsme začaly závodit a Ennie byla opatrná, pomalá a musela se svou výškou běhat Mka, nenapadlo by mně, že někdy doběhá až na šampiona. V open agility jsem ji diskla, ale ani to nepoznala, že jsme daly jednu překážku navíc. Byla dnes úžasná. No a Mesi začínala open agility, běžela skvěle, naplno, v pohodě, ale chybka na kladině. Potom zkoušky oba běhy pohodové, krásné, rychlé, ale vždy se něco objevilo. V první se vrátila na zónu na kladině a v druhé jsem jí uspěchala hojdu. S Mesi jsem ale za dnešek maximálně spokojená, vypadá, že už jsme pomalu schopny běhat v klidu a pohodě i závody, tak snad to vydrží. Díky moc za krásné parkury Petě Pupíka a super organizaci všem Miacisákům, jsem moc ráda, že jsem jela aspoň na ten jeden den.

video Ennie zde

video Mesi zde

21. - 22. 5. Přerov - Natur Pet 2. kvalifikační závod - 2. QZ dospělých

rozhodčí: Dostál, Petr (CZ)
Gibson, Lee (GB)
Podmolová, Jaroslava (CZ)
Savikko, Seppo (FI)

Den první, s holčičkama spokojenost, se sebou už tolik ne. Začínalo se agility, Mesi krásný běh, než jsem jí to pokazila po kladině, ale běžela úžasně, ono to půjde. Ennie čistě, ale pomalu, takže trestné za čas a 18 místo z 69 psů. Na jumping s Mesi jsem se nedokázala správně koncentrovat a tak mi to Mesi dala najevo, takže bohužel opět dis. Ennie jsem jen moc nevěřila před slalomem, že odolá nástrahám, ale nějak jsme to tam ufackovaly a zbytek dobré, takže 30/69. Já jsem spokojená. Bylo hrozné teplo, opalovací základ mám na těle vypálený, takže zítra budeme vypalovat jiné tričko. Těším se.

Den druhý. První běh byl hodně podobný včerejšku, začínalo se opět agility, Mesi krásný běh, ale bohužel jsme si nerozuměly na jedné skočce, takže dis. Ennie čistě, ale opět trestné za čas a 15 místo z 69 psů. Jumping s Mesi jsem si dneska maximálně užila, drobná neshoda na začátku, ale pak už super. Mesi byla celý den úžasná, vypadá to, že se to pomaličku zlepšuje a dostáváme se do pohody jako na tréninku. Ennie si na jumping bohužel připravila náladu, rači nic moc dělat nebudu, aby to nebylo špatně, takže se s ní nedalo běžet a to jsem se tak těšila, že si ten parkur užiju ještě jednou. Jinak super den. Po tomto víkendu se mně zas budou všichni ptát, jestli jsem byla u moře.

video Ennie sobota, neděle

video Ennie sobota, neděle

7. - 8. 5. Brno - Jarní Brno                 

rozhodčí: Dostál Petr (CZ)

hospitace: Michaela Bařinková

Jarní Brno den první, sice komorní závody, ale super den. Mesinka dnešek začínala a v jumpingu jsme nějak nebyly na jedné vlně. Zkouška byla krásná, čistě a první místo. No a v agi jsem byla zmatená, a nakonec jsem opravila houpačku, takže dis, ale celkově spokojenost. Bylo docela vedro a tyhle výkyvy nám nedělají dobře. Ennie střihla jumping pěkně, jen neustála náběhu do slalomu, třetí místo, Zkoušku byla nějak mimo, napřed odmítačka a pak jsem se ztratila, takže dis. No a agi dala zase krásně, na Kiki nemáme, takže byla druhá a tím pádem i v součtech druhé místo.

Jarní Brno den druhý, začaly jsem úžasným jumpingem, ten nám sedl a obě holky čistě, Mesi druhá za Kiki a Ennie to stačilo na čtvrté místo. Pak už ve všech bězích chybělo trochu více mé šikovnosti. Mesi se ve zkoušce diskla návratem na kladinu, ale pak stejně škaredá houpačka, tak tam jsem za to až tak nemohla. wink Ennie jsem ve zkoušce utekla před slalomem a pak nevydržela čekat na sklopení houpačky. No a agility u Mesi mně docela mrzí, protože to byl nádherný běh, jen jsem ji ke konci moc vytáhla z tunelu a poslala do špatné díry dalšího tunelu. Ennie jsem pak utekla a ona se nestáhla, ale udělala si výlet na áčko. Mesi byla dneska ale úžasná, podařilo se mi ji udržet před každým během v klidu a běželo se mi s ní dneska skvěle. Na Ennie bylo vidět, že trochu víc myslela na chlapy, ale až dohárá, tak to bude zase super. laugh Opět krásný den, fajn společnost přátel, my jsme si potrénovaly závodní atmosféru i když na velmi komorním počtu týmů, parkury pěkné, vše klapalo, takže co více si přát.

videa Ennie sobota, neděle

videa Mesi sobota, neděle

30. 4. - 1. 5. Skochovice - MR plemen belgický ovčák, šeltie, pudl, kokršpaněl, yorkshire terrier, malý kontinentální španěl, pyrenejský ovčák a mudi                 

rozhodčí: Pöhl, Rudolf (AT)
                 Grygar, Antonín (CZ)

Další agi víkend byl závodní jen pro Mesi. II Mistrovství republiky mudi jsme si nemohly nechat ujít. Naše forma sice není momentálně ideální, ale potřebujeme závodit a ladit, takže jsme si to jely užít. Naše běhání bylo takové střídavě oblačno. Na závodech pořád nemáme tu správnou jistotu. Parkury byly jednoduché, ale vždy se vyskytla nějaká ta naše chybka. První jumping jen s odmítačkou, bohužel náš problém, točení kolem bočnice, točila na druhou stranu a pak netrefila slalom, ale jinak super. Druhý jumping jsem spadla před látkáčem a pak do něj Mesi nechtěla jít. Agility jsme se diskly hned na začátku, pak už to Mesi moc nedávala, ale kladinu i houpačku měla super. Druhý den to bylo v podobném duchu. Ranní jumping III, shozená  laťka? a pak ten "náš" slalom, takže dvě chybky, agility zase tyčka? a odmítačka, ale jinak super a pak poslední jumping už jsme neustály. Disk hned na začátku a už jsme se pak nenapojily. Celkově jsem moc spokojená, rituál před během na uklidnění zatím funguje a tak budeme dál ladit na trénincích jistotu a snad se nám časem podaří ji přenést i do závodů. Závody ve Skochovicích probíhají v krásném prostředí a se spoustou přátel, takže to byl super relax. Těšíme se na příští rok.

video zde

16. 4. Brno - Dvojzkoušky agility

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ)

Tak jsme byly zkoušet zkoušky na Zetoru. Mesi si šla hlavně opravit kladinu, no nebylo to ono, ale bylo to lepší, ale už asi vím co a jak,tak snad příště už jako na tréninku. :-)  Ennie se snažila úžasně, první zkoušku jsem ji pokazila, bohužel, ale druhou, pro mně těžší jsme daly krásně a Ennie byla první. Krásný sluníčkový den s přátely.

video Ennie zde

video Mesi zde

10. 4. Olomouc - Jarní PsíHrátky

rozhodčí: Dostál Petr (CZ)

Ve čtvrtek jsem se rozhodla, že vezmu volná místa na neděli na závody v Olomouci. Počasí sice úplně nevyšlo jak původně mělo, ale šlo to. Z Mesi mám radost, ale mrzí mně vzniklý zádrhel na kladině. V jumpingu jsme vytvořily tři odmítačky a tím dis, ale běh to nebyl špatný. Zkouška byla moc pěkná, jen ten zásek na kladině co máme, takž dis, no a agility se nám běželo moc hezky, ale neuhlídala jsem trať, takže dis, ale zase dobrá kladina. Suma sumárum, Mesi už druhé závody neměla psycho běh, takže poladíme detaily a ono to přijde. Ennie dneska střídavě oblačno, jumping dala krásně čistý běh s postupovkou 4.79 s a bylo z toho 5. místo. Zkouška nám nesedla, diskly jsme se hned na začátku, dala skočku místo slalomu a pak ještě vypadla, no a při opravě spadla do svého útlumu, což nemá cenu s ní dál běžet. Agility disk, místo kladiny skočka, ale jinak pěkné i když nebyla dneska úplně ve své kůži. Holky jsou každopádně spokojené a já vlastně taky. Užily jsme si zase bezva den.

video Ennie zde

video Mesi zde

28. 3. Třebíč - Velikonoční beránek

rozhodčí: Dostál, Petr (CZ)

Už druhý rok jsem trávila velikonoční pondělí podle mě smysluplně, a to na agi závodech Velikonoční Beránek. Ráno bylo sice skoro mrazivé, ale nakonec vylezlo sluníčko a celý den bylo nádherně, až na opalování, můj obličej je toho důkazem. Jsem nadšená, holčičky byly úžasné. Ennie zaběhla všechny tři běhy čistě, agility 6. místo, zkouška 1. místo a jumping 4. místo a v součtu byla pátá z 18 psů. Mesi byla dneska taky super, agility nám sedlo a až na jeden malý výletík krásný čistý běh a 2. místo. Ve zkoušce se diskla skočenou kladinou, ale už se na ni s trenérkou chystáme. No a jumping jsem jí pokazila já, běžela jsem jinak, než jsem si to původně prošla a tak špatná otočka a špatná skočka, škoda. Stahování po slalomu na pravou ruku je v řešení. Dneska ale žádný psycho běh, skvělé. Skvěle strávený den v skvělé společnosti a díky holkám za natáčení.

video Ennie zde

video Mesi zde

27. 3. Brno - intenzivka agility - Kristina Půdová + Nikol Vydrová

Poslední halová intenzivka. Moc jsme si to užily. Mesi běhala krásně, celkem jsme neměly problémy ani u jedné trenérky. Trochu jsme poladily houpačku a slalom. Na jedno kolo jsem vzala i Ennie, oživila si áčko, bylo moc pěkné. Parkur si odběhla, ale tentokrát extra nadšená nebyla, tak šla zase spinkat.

Pár záběrů z dnešní intenzivky.

 

26. 3. Mikulov - Mikulovský trojhrb

rozhodčí:  Boháčová, Alice (CZ)

Krásné parkury Alice Boháčové jsme si s Mesi moc užily, teda ona asi víc. Máme co trénovat, skočky zepředu a tu kladinu teda fláká už hodně. Jinak běhala pěkně, jeden více happy běh sice byl, ale nebylo to tak hrozné. Na kladině teď zapracujeme a venku se bude běhat líp.

video zde

12. - 13. 3. Horka nad Moravou - Faktor strachu popáté aneb zkouškový maraton - agility zkoušky

rozhodčí: Boháčová, Alice (CZ)
                Tráj, Tamás (HU)

Do Horky jsem jela běhat jen s Mesi, Ennie má ještě zkouškovou pauzu do Velikonoc. Byla jsem zvědavá jak Mesinka zvládne víkend se sedmi běhy. No, poradila si s tím. Sobota, ještě že byly ty zkoušky 4. První zkoušku jsem pokazila já, zmatkovala jsem a tak to Mesi vyřešila po svém a bohužel se to neshodlo s Alicí. Druhý běh jsme si vybraly naše psycho. Třetí už byl fajn, jen Mesi skočila kladinu. sad , druhé místo. Poslední zkouška už byla super, čistě, první místo a srovnatelný čas i s Lkama. smiley Neděle, tři disky, ale jsem spokojená. Žádný psycho běh, jen Mesi zase zrychlila a já to prostě v některých místech nestihla. Dvakrát blbě francka místo původně nachozeného čela a pak stahovačka, v tom máme mezeru, to víme. wink Bylo to hektické, ale né úplně psycho. Kladina ani houpačka nebyly hezké, ale jinak dnes spokojenost. Chce to čas.  Parkury krásné, organizace super, krásně se běhalo, povrch luxusní, moc jsme si to užily. Tak zase za rok.

video sobota zde

video neděle zde

28. 2. Brno - intenzivka agility s Luckou Dostálovou a Nikol Vydrovou

Klasicky byla v plánu intenzivka pro Mesi, ale protože těsně před intenzivkou nemohl jít běhat kamarád, tak jsem se rozhodla, že bude běhat i Ennie. Vytáhla jsem jí novou hračku a bylo to super. Byla sice opatrná jako na každém tréninku, ale běhala moc pěkně. Snad si poopravila i to áčko. Vydržela běhat s nasazením celou intenzivku a parkury to byly dlouhé, ale krásné běhavé. Mesi byla super, krásně vnímala a reagovala. Paráda, moc jsem si to s nimi užila.

27. 2. Mikulov - Podpálavská drkotačka - agility závody

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Jak bylo na Drkotačce? V Mikulově je vždycky fajn a na parkury Petra Pupíka jsme se těšily. Na ranní jumping jsem s Mesi nebyla ještě na příjmu a tak jsem jí to chudince pokazila. Na zkoušku jsme se zkoncentrovaly, a i když to nebyl nejideálnější běh, tak jsme zkoušku vyhrály čistým během. Tak jsem se těšila, že Mesi tentokrát vynechá happy běh, běhala krásně, ale zařadila ho nakonec a agility si užila po svém. Ennie měla v jumpingu výhodu druhého psa a tak jí jsem to už nepokazila a zaběhly jsme ho čistě, s postupovkou 4.54 m/s a stačilo to na 8. místo. Ve zkoušce byla zase mimo Ennie, čuchala, neběžela, takže jsme to ani nedoběhly. V agi už to bylo zase super, bohužel skočené A, ale pěkný čas, 7. místo. Takže jsme moc spokojená.

video Ennie zde

video Mesi zde

 

21. 2. Brno - Zimní Brno II

rozhodčí: Lukáč Roman ml. (SK)

První naše letošní závody, byl to super den. S Mesi nám to na trénincích už docela jde, ale závody jsou závody. Docela se ale dařilo, jumping čistě, 4. místo, zkouška se nezadařila, moc energie, nešlo to řídit a tak na agi s nejistotou, ale bylo to lepší, sice místy váhání, ale udržely jsme to do konce čistě, 5. místo, no a světe div se, vyšlo z toho 3 místo v součtech. Ennie neviděla agi parkur dva měsíce, ale bylo to super. Sice jsme to v každém běhu trochu pokazily a bylo z toho jumping dis druhá překážka před koncem, zkouška dis druhá překážka před koncem, agility moje zmatky na třetí překážce a 11. místo s odmítačkou, ale jinak super.

video Mesi zde

video Ennie zde

20. 2. Brno - intenzivka s Kristou Půdovou a Eliškou Dolníčkovou

Dopoledne jsem si skočila zaběhat s partou z Canicross v Brně, potom s Mesi tři hodinky na intenzivce agi, spokojenost na obou stranách. Začaly jsme u Elišky a hned na začátku jsem litovala, že jsem Mesi na ten výběh nevzala s sebou. ;-) Než se trochu ulkidnila, tak to moc nešlo, ale pak jsme to srovnaly. Druhá půlka tréninku u Kriti byla už v pohodě. Každopádně jsme si to užily.

16. - 17. 1. Brno - Víkend s L. Dostálovou a M.Wasserbauerovou

Po novém roce není moc závodů a tak jsme se vrhly na tréninky. Na tento víkend jsme se moc těšily. Mesinka se snažila, běhala parádně, když dostala včas informace, v sobotu trochu šulila kladinu. Parkury obou trenérek nám sedly. V neděli, na Lucčině parkuru jsem se trápila na vedení na blízko, takže špatné slalomy a Mesi pro změnu flákala houpačku. U Martiny opět slalom, nakonec jsme musely dát lehčí variantu, na konec intenzivky už to bylo moc. Začínám mít pocit, že mi to načasování občas už jde.
Mesi zvládla celý víkend skvěle a odběhala ho celý na hračku, což je velké překvapení.

video sobota zde

video neděle zde

10. 1. Brno - intenzivka agility - Kristina Půdová + Radovan Liška

Po sobotě strávené na výstavě jsme si neděli užily ve znamení agility. První část jsme absolvovaly u Kristy. Její parkur nám seděl, byl běhavý a při tom jsme musely řešit pár záludností. Mesinka se hezky soustředila a běhala krásně. Druhou část jsme běhaly pod vedením Radovana. Jeho parkur byl více technický a spíše na kontakt. Taky jsme to ale krásně zvládly. Mesinka jen drobně řešila Radovana, ale i to jsme nakonec zvládly. Super podvečer a večer.