2013

15. 12. Brno - Intenzivka s Anetou Grygarovou

Těsně před vánoci za náma do Brna přijela Anetka a krásně jsme si s ní zatrénovaly. Ennie docela i běhala, na to, že to bylo v hale a že byla na začátku hárání. Potrénovaly jsme pár prvků co nám stále dělají problémy, jako skákat šikmé skočky zepředu, otočení kolem skočky 360 ° a vlásenku zepředu. Další intenzivka nás čeká v lednu.
video zde

30. 11. Horka nad Moravou - O pohár Lovecké chaty II. - agility závody

rozhodčí: Dostál, Petr (CZ)

Poslední letošní závody agility jsme si užily. Sice výsledky nic moc, ale běhalo se nám dobře. Ennie běhala rychle a radostně a to až tak, že v jumpingu ani nereagovala na moje volání a z tunelu si to střihla napřed rovnou do kruhu, který byl po cestě místo do slalomu, který byl za rohem, takže dis. Ve zkoušce jsem Ennie moc zavazela před slalomem, takže si nebyla jistá, jestli ho má běžet a museli jsme opravovat, jinak ale super běh. No a Agility běžela suprově, a já jsem bohužel nepřizpůsobila rychlost té její, takže jsem byla u skočky před áčkem ve špatné pozici a Ennie si ji skočila z oblíbené zadní strany. :-)

Jinak jsme se na závodech potkaly s Barčou od Safči a Janou od Kuki a ještě jejich mudími kluky, takže takový malý Mudi sraz.

video ze závodů zde

fotky z volných chvil mezi běháním zde

9. 11. Horka nad Moravou - O pohár Lovecké chaty I. - agility závody

rozhodčí: Glabazňa, Tomáš (SK)

Takže jsme vyrazily na první závody v hale a to do pěkné haly v Horce nad Moravou. Rozhodčí byl sice Tomáš Glabazňa, který nám tolik nesedí, ale nemůžeme běhat jen oblíbené rozhodčí. ;-) Jumping se nám běžel dobře, ale chtěla jsem Ennie věřit, že dodělá slalom když půjdu bokem i na závodech, ale nedala poslední tyčku, takže s opravou 8/15. Zkouška mi nějak neseděla už při prohlídce, ale že se ztratím už u páté překážky jsem nečekala a rozhodilo mě to tak, že jsem tento běh vzdala úplně. Nakonec jsme si to vynahradily v agility, kde jsme zaběhly konečně čistě a bylo z toho čtvrté místo.
Mesi si to také užila, pohrála si i s novým kamarádem Arcim a obě holky po příchodu domů spokojeně chrněly.

Taky jsme se na závodech potkaly s Barčou a probraly spoustu věcí kolem Mudíků. Snad budou i nějaké fotečky Mesi.

video zde

2. - 3. 11. Olomouc - Nové Sady - agility závody

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Poslední letošní závody venku se běhaly na umělé trávě, takže ani předpovídaná nepřízeň počasí v podobě deště nás neodradily. V sobotu se nám skvělé technicky plynule běhavé parkury Petra nepodařilo zdolat. V jumpingu jsem Ennie špatně navedla na překážku a při opravě ji skočila z druhé strany, takže dis. Ve zkoušce jsem nestíhala a tak nedostala Ennie včas povel a skočila předposlední skočku ze špatné strany, takže taky dis. Poslední běh dne, agility se nám stala osudná Enina obliba skákat rači skočky zezadu, takže třetí dis dne.

Neděle začala lépe, doběhly jsme s jednou chybou, 5/14. Zkoušku jsem pokazila svým chvilkovým zaváháním kam se dál běží a další dis. Agility se nám podařilo zaběhnout čistě a bylo z toho 5/13. Celkově ale opět spokojenost, Ennie se na místním povrchu běhalo dobře. V neděli sice trochu pršelo, ale dalo se to přežít, takže poslední závody venku jsme si užily.

videa zde - sobota, neděle

.

19. - 20. 10. Brno - Podzimní Brno - agility závody

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Víkendové závody na KK Zetor Brno jsme si maximálně užily. Skvělé počasí, krásné parkury a pohodová atmosféra provázely celý víkend. V sobotu jsme zahájily čistým během v jumpinu s pátým časem. Zkoušku jsme daly taky čistě, ale s trestnými body za čas a bylo z toho druhé místo. Agility taky čistě s malou časovou ztrátou a čtvrté místo. Součet za sobotu byl pro nás na druhé místo.

V neděli jsme pokračovaly v podobném duchu. Jumping čistě, šestý čas. Zkouška taky čistý běh, ale s časovou ztrátou a třetí místo. Poslední běh agility jsme měly odmítnutí a čas a  páté místo.

Celkově Ennie běhala pěkně, no ta rychlost se u té mé poctivky asi moc nezlepší, takže nemáme moc šanci. Nás to ale baví a zrovna parkury Petra Pupíka nám sedí.

video sobota zde

video neděle zde

5. - 6. 10. Sázava - Mistrovství České republiky v agility

rozhodčí: Jalonen Kari (FI), Meroni Paolo (IT), Viitanen, Anne (FI)

Tak to letos přišlo, dostaly jsme se na naše první mistrovství. Dokonce jsme sehnaly i družstvo. Celý víkend bylo hezké počasí, nakonec jsme sehnaly i nocleh a nemusely jsme spát v autě.

Parkury byly moc pěkné. První běh byl agility družstev. S Ennie jsme si nerozuměly před slalomem, takže to bylo s odmítnutím, ale doběhly jsme. Další běh byl jumping jednotlivců. V tom jsem podcenila rychlost Ennie a nebyla u tunelu včas, takže dis.

V neděli se začínalo jumpingem družstev. Podařilo se nám ho zaběhnout čistě a moc jsme si to užily. Agility jednotlivců, Ennie se začuchala ve slalomu, takže chyba, ale jinak jsme doběhly v pohodě.

Bylo to opět skvělé sledovat skvělé závodníky.

Mesi se opět socializovala, pokecaly jsme se známimy a víkend si užily.

 

video zde

28. 9. Nejdek - Lednice - neoficální závody agility

Na svatého Václava jsme vyjely na neoficiální závody pořádané JumpingDogs. Vyrazilo nás víc ze cvičáku a bylo dost i začátečníků. Všem se docela dařilo a den jsme si maximálně užily.

Začínalo se tuneliádou, která byla pečlivě zamotaná. Prokličkovaly jsme jí úspěšně v 9. nejrychlejším čase. ;-).            V jumpingu se nám podařilo zaběhnout na třetím místě, ale agility jsem nějak Ennie nestíhala a diskly jsme se. Celkově byly závody super, ráno teda pěkná zima, ale přes den bylo krásné slunečné počasí. Užily jsme si i burčák a opékané prasátko. Závody si s námi užila i Mesi. Krásně se tam socializovala a úspěšně absolvovala i pobyt v přepravce.

video zde

31. 8. Sedlec - I Sedlocké trojzoušky - agility zkoušky

rozhodčí: Pupík Petr (CZ)

Poslední srpnový den jsme vyjely na zkoušky do Sedlece. Těšila jsem se na parkury Petra a nezklamal. Opět nápadité a běhavé parkury a tentokrát nám sedly až tak, že jsme skončily dvakrát první a jednou druhé a v součtech tedy první místo. První zkouška se nám podařila čistě s malou časovou ztrátou. No rychlost není naše nejsylnější ztránka. Druhá zkouška nám taky sedla a nebýt toho, že Ennie skočila A, tak to taky mohlo být čisté, ale i tak jme byly opět jediné, kdo zkoušku doběhl. Třetí zkouška byla asi nejtěší, daly jsme ji též s jednou chybou, vyběhnutí ze slalomu a časovou ztrátou. Tentokrát jsme doběhly tři. Byla jsem moc spokojená. Stále se naše souznění lepší a věřím, že časem s tím přijde i zrychlení. Další super den na agility.

video zde

17. 8. Prostějov - Skok za skokem VI - agility závody

rozhodčí: Maroušková Jitka (CZ)

Protože se nám loni v Prostějově líbilo, rozhodly jsme se nakonec dovolenou zakončit na závodech. První den se parkury paní rozhodčí povedly a nám se je zase povedlo zaběhnou čistě. Agility 4. místo, zkouška 5. místo, jumping 5. místo a v součtu 4. místo. Já jsem maximálně spokojená, neb na Kiki nebo Safču nemáme ani kdyby jsme se na hlavu postavily.

Dojem z druhého dne závodů trochu pokazila paní rozhodčí. Ráno agility ještě pěkný parkur, náš čistý běh a 4 místo, zkouška A3 už byla hrozná, důležité věci jsme daly, diskly jsme se na blbosti, ale to mě ani tak nemrzí. No a jumping to je kapitola sama pro sebe, takovou tuneliádu jsem dlouho neviděla 13x tunel za jeden parkur, k tomu 5 skoček, slalom a dálka, ale otrávení jsou jak psi, tak lidi. Myslím, že po několikátém tunelu měli psi dojem, že pořád opravují a pořád to není dobře. ;-) Skoro jsme to daly, ani se nedivím, že byla Ennie z těch tunelů už zmatená. Celkově závody pohoda, jen to mohlo pokračovat hezčími parkury i v neděli.

video zde

 

9. - 11. 8. Zlín - Intenzivka s Terkou Královou

Protože vím, že Ennie by nebavilo běhat celý týden na Agi táboře, domluvila jsem si už v zimě tři dny intenzivky s Terkou. Počasí bylo stááále parné, takže jsme se snažily udržet sebe i psy ve stínu a přežít to v pohodě. Na pátek, vlastně na všechny tři dny si Terka připravila opět spoustu záludností. Potrénovaly jsme přesné vedení na parkuru, otočky a různé jiné záludnosti a troufám si tvrdit, že nám to šlo dobře. Měla jsem z toho opravdu dobrý pocit, že jsem si na parkuru opět jistější a hlavně všechny tři dny Ennie běhala s radostí. Po tomto víkendu jsem byla nabita energií a spokojeností a mohla jsem vyrazit na dovolenou. Příští rok snad dáme už tábor.

videa: pátek, sobota, neděle

4. 8. Zbraslav u Brna - O liščí ocas - 1. ročník Mistrovství republiky foxteriérů v agility - agility závody

rozhodčí: Glabazňa Tomáš (SK)

Hned druhý den jsme vyrazily do Zbraslavi na Mistrovství foxteriérů. Tam se nám dařilo více. Agility bylo záludné, ale daly jsme ho čistě a umístily se na druhém místě. Zkouška byl takový trochu freestile, byla dos zapeklitá, těžká místa jsme zvládly, ale dostaly nás blbosti, prostě opět dis. V dumpingu si Ennie opět skočila kruh bokem, takže po opravě jsme sice doběhly, ale jen 11. místo. Přesto jsme se dostaly v součtu překvapivě na třetí místo, počet disků byl opravdu velký. Počasí opět extrémně horké, ale jak bazének pro psy, tak bazén pro nás nám pomohl celý den přežít v pohodě.

video zde

3. 8. Pžerov - Letní trojboj - agility zkoušky

rozhodčí: Podmolová Jaroslava (CZ), Pupík Petr (CZ)

Do Přerova jsme se dostaly na poslední chvíli a zkoušky jsme si užily, jen zase to hrozné počasí. Už delší dobu je nesnesitelné teplo. Naštěstí trojkové zkoušky začínaly už v osm a šlo to docela rychle, takže než začalo pořádně péct jsme měly odběháno. Tentokrát se nás držela smůla. První zkoušku stavěla Slávka a byl to pěkný parkur, ale bohužel jsme ho nezvládly a dis. Druhou zkoušku stavěl Petr a vypadalo, že ji dáme čistě, docela nám to sedlo, ale Ennie předposlední překážku, kruh, skočila bokem, takže taky dis. Třetí zkouška byla taky Petrova a já se diskla hned na druhé skočce aniž bych to tušila, prostě výpadek a šla jsem jinak parkur v domnění, že tak má být. Takže z Přerova jsme si dovezly diskotéku, ale jinak moc spokojenost. Ennie opět potvrdila, že i vedro zvládne a přiměřeně běží. ;-)

video zde

14. 7. Brno - Brněnský drak - agility závody

rozhodčí: Pánková Lenka (CZ)

Na Brněnské psí dny bylo vedro na padnutí a tak jsem ani moc nepočítala, že Ennie bude běhat. Na rozběhání se začalo jumpingem, Ennie i běžela a parkur byl pěkný, jenže zas vypadla ze slalomu, takže po opravě nic moc. Na těchto závodech jsme běhaly poprvé v kategorii A3, podařilo se nám zaběhnout čistě jen bohužel s časovou ztrátou, ale byly jsme třetí. Agility jsme se diskly, už jsme toho měly asi obě dost. Kromě počasí byly závody velmi vydařené, příští rok snad zase.

video zde

29. 6. Kácov - Kácovský "Tuplák 1"

rozhodčí: Glöcknerová Alice (CZ)

Tyhle zkoušky jsme si maximálně užily a ještě se nám i dařilo. Parkury Alice byly velice pěkné. Hned první zkoušku se nám podařilo zaběhnout čistě a rychle, takže z toho bylo 1. místo a poslední chybějící zkouška na postup do MA3. Druhá zkouška jsem trošku zariskovala, ale nevyšlo to jak jsem chtěla, takže rychlý plynulý dis. U třetí zkoušky jsem Ennie moc utekla a ona oběhla skočku, ale i s touto odmítačkou to bylo druhé místo.

video zde

22. - 23. 6. Žamberk - Žamberecké letní agility závody + 3. kvalifikačky

rozhodčí:  Dostál Petr (CZ), Pánková Lenka (CZ), Podmolová Jaroslava (CZ)

Na tento agi víkend jsme vyrazily už v pátek. Bylo velmi horko a Ennie končilo období hárání, tak jsem nevěděla co čekat. V sobotu ráno, nás probudil déšť, ale než se začalo běhat, pomalu se vyjasňovalo a znovu oteplovalo. První den se začínalo jumpingem. Parkury byly složitější, vzhledem k tomu, že se jednalo o kvalifikačky. První běh, no, rychlost Ennie nepřeháněla, ale běžela soustředěně a podařilo se nám doběhnout čistě a bylo z toho 6 místo z 29. Pak agility, opět čistý běh, ale rychlost byla ještě o fous horší, spíš jsme se tak nějak proplížily, 12/29. Poslední sobotní běh byl opět jumping a to už Ennie úplně vypustila, plížila se ve slalomu, vypadla, tak jsme opravovaly, ale běh to nebyl a nakonec jsme se zvládly i disknout. Po tomhle výkonu jsem tedy čekala co bude v neděli.

Horko bylo už od rána, tak jsem čekala, že Ennie běhat nebude. Mile mě překvapila, oproti sobotě trošku přidala. První běh agility jsme se diskly, ale běh to byl docela dobrý. Druhý běh byl jumping a Ennie zase trošku přidala, ale zvládly jsme to čistě a stačilo to na 12 místo z 29. Poslední jumping už byl pohodový a běhavý, takový pro radost, ale měl jednu záludnost na které jsme se zasekly. Opravovaly jsme náběh do slalomu, ale jinak jsme si to užily.

Celkově jsme si víkend užily a dobře si zaběhaly.

videa zde

25. - 26. 5. KK Zetor Brno - víkendové závody + 2. kvalifikačky

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ), Noga Petr (CZ), Rybář Petr (CZ)

Další víkendové závody a to v Brně a ještě spojené s kvalifikací na MS, EO, IMCA a PAWC. Tentokrát to počasí rozjelo na plno. Od rána pršelo a vydrželo to skoro celý den, ale nám to náladu nezkazilo. Jako první se běhal kvalifikační jumping, parkur byl záludný a rychlý, ale zaběhnutelný. Ennie, ale bohužel reagovala na psa na vedlejším parkuru a vyběhla z půlky slalomu a to rozhodilo mě, že jsem na chvíli zapomněla, kam se má běžet a Ennie si to vyřešila po svém a netrefila se, takže dis. Další bylo kvalifikační agility, to nám docela sedlo, ale Ennie odskočila A a pak odmítla jít do slalomu, protože tam bylo bahno. Na poslední běh, zkoušku MA2 vylezlo i sluníčko. Zkoušku jsme zaběhly čistě, ale naše rychlost stačila jen na 7. místo.

Neděle začala sluníčkem a nám se dál docela dařilo. Další kvalifikační jumping, čistý běh a 9. místo. Agility vypadalo velice pěkně, i když záludné a velmi rychlé. Bohužel jsem udělala chybu před "A" a Ennie ho vyhla, ale jinak běžela moc pěkně, ale dis. Poslední běh, zkouška MA2, mi přišla jednoduchá, zaběhly jsme ji plynule a na nás rychle, ale opět zóna na "A" a shozená tyčka, takže 9. místo. Nakonec jsme si závody užily i přes nepřízeň počasí.

video zde

18. - 19. 5. Čebín - Čebínský král - víkendové závody

rozhodčí: Eide Jan Egil (NO)

Čekal nás víkend v Čebíně, když jsem se v sobotu probudila, tak krásně pršelo, ale věděla jsem, že to do osmi přejde a pak už bude sucho a teplo a taky to tak bylo. Po příjezdu na cvičák Amonry Čebín jsme postavily stan, za prezentovaly se, vyvenčily a pak už jen čekaly na začátek závodů. Pan rozhodčí byl v Česku poprvé, jeho parkury se nám moc líbily. První běh, agility jsme nedaly plynule, zaváhala jsem u jedné skočky a Ennie to rozhodilo, takže odmítačka. Ve zkoušce se Ennie rozhodla, že se půjde podívat v půlce slalomu, jestli není někde něco zajímavěšího a nedodělala ho, pak jsme sice navázaly, ale Ennie už neběžela naplno a nesoustředila se a začuchávala, pak jsme ještě minuly jednu skočku. V posledním běhu, jumpingu se Ennie opět začuchávala a vylezla před koncem slalomu, nějak se jí to nelíbilo, takže zase chyby. Parkury byly ale moc pěkné a u toho posledního běhu už mě to štvalo.

V neděli jsme začínaly jumpingem a tentokrát chyběl kousek od postupu do finále. Sice jsme se diskly, ale byl to pěkný běh. No a druhá zkouška, to si Ennie dělala co chtěla, nebo spíš nechtěla. Odmítla třikrát jít do slalomu, tak že zase dis a pak jsem ji ještě málem zašlápla při špatném vedení na skočce. Nevím jestli byla Ennie mimo z tepla, nebo co jí přelítlo zas přes nos.

Celkově jsme si závody užily, bezva organizace, prostředí, kuchyně a parkury, vše klapalo jak mělo. Určitě se do Čebína rády znovu vrátíme.

videa zde

 

5. 5. Větřkovice, intenzivka s Barčou Sajdokovou

Vydaly jsme se společně s Verčou na intezivku k Barči, ale dopředu jsem si nebyla jistá, jestli budu běhat. Když jsme vyrážely z Brna, tak docela dost pršelo, ale na místě bylo hezky. Nakonec místo bylo a tak jsme si pěkně zaběhaly. Přes den bylo sluníčko a docela teplo, i tak Ennie běhala obstojně. Trošku jsme se potrápily na slalomu, zkoušely jsme náběh s mou přítomností blízko u něho, ale Ennie to moc nedávala. Pak jsme ještě ladily stahování po rovném tunelu a stahování do opačné díry než je po směru. Docela to celkově šlo, byly jsme od Barči pochválené a patřily jsme k těm lepším týmům. Večer jsme tedy spokojeně unavené vyrazily k domovu.
 
video zde

 

13. 4. a 14. 4. KK Zetor Brno - 2x zkouška

rozhodčí: Noga Petr (CZ)

Tentokrát jsme vyrazily na zkoušky u nás v Brně. Počasí se pomalu umoudřilo a i když v sobotu trochu foukalo, sprchlo, tak i svítilo sluníčko. Parkury pana rozhodčího nám skvěle sedly a bylo z toho jedno druhé místo a v druhé zkoušce dokonce i první. Neděle byla ještě více slunečná, ale pro nás už ne. Do obou zkoušek dal pan rozhodčí stejný chyták, tunel do U po rovné skočce a druhá díra a u obou jsme se chytly. Víkend jsme si skvěle užily a dobře zaběhaly.

video ze soboty zde výsledky zde

video z neděle zde výsledky zde


 

6. - 7. 4. Horka nad Moravou Faktor strachu - 2x trojzkoušky

rozhodčí: Máčková Jiřina (CZ), Steppan Gabriele (AT)

Původně jsme byly přihlášené jen na sobotu na čtyřzkoušky do Prostějova, ale kvůli nepřízni počasí musely pořadatelé změnit místo konání na Horku a halu a snížily počet zkoušek na tři. Počasí nakonec bylo docela v pohodě. Parkury obou rozhodčích byly velmi pěkné, běhavé, ale ve většině případů vedly na body rozhodčí. Nám se podařilo každý den zaběhnout jednu zkoušku a dvakrát se disknout. Buď jsem se tratila já, nebo Ennie vymyslela nějakou kulišárnu. Víkend jsme si maximálně užily, organizace závodů byla super, šlo to rychleji než bylo plánováno, povrch v hale skvěle upravený, takže se nám běhalo bezvadně.

video ze soboty zde výsledky zde

video z neděle zde výsledky zde
 

23. - 24. 3. Olomouc Nové Sady - víkendové závody

rozhodčí: Glöcknerová Alice (CZ)

Na další závody jsme vyrazily do Olomouce, byly to první závody venku. Ač to bylo skoro na konci března byly ranní teploty pod nulou a ani během dne příliš nestouply. Naštěstí aspoň svítilo sluníčko, jinak by jsme asi počasí nedaly. Parkury Alice byly velmi záludné a velká výzva. Dařilo se nám střídavě, sobota jumping dis, zkouška dis, agility 9/16, neděle jumping 2/14, zkouška dis, agility dis. Organizace malinko vázla, ale jinak to byly skvělé závody neboť se tam sešla parta super lidí.

video zde  výsledky zde

16. 3. Horka nad Moravou - dvojzkoušky

rozhodčí: Podmolová Jaroslava (CZ)

První letošní závody byly dvojzkoušky v Horce. Byla docela velká zima, ale i tak jsme si to užily. Byly to závody kde jsme přešly do kategorie A2. Parkury byly pěkné, ale nepodařilo se nám je zdolat. Odjely jsme s dvěma dis, ale přesto spokojené.

video zde    výsledky zde